Γλώσσα
Greek Bulgarian Dutch English French German Italian Lithuanian Polish Portuguese Russian Spanish
Home Διασχίζοντας το ποτάμι

Διασχίζοντας τον ποταμό Αχέροντα

 

 

 

1η Διαδρομή

Στις πρώτες Πηγές μέχρι Γέφυρα Ντάλα μέσα στο ποτάμι

Η πρώτη διαδρομή είναι έξω από το νερό η οποία έχει αφετηρία το Ξενοδοχείο μας «Πηγές Αχέροντα» όπου παράλληλα στο ποτάμι υπάρχει μονοπάτι 300 μέτρων που σας οδηγεί στην μεγάλη πηγή. Έπειτα θα συνεχίσετε μέσα στο νερό έχοντας την αίσθηση των κρύων και πεντακάθαρων υδάτων του ποταμού. Το νερό φτάνει περίπου μέχρι το γόνατο. Στην συνέχεια θα συναντήσετε το πρώτο βαθύ το οποίο χρειάζεται κολύμπι και έχει περίπου 5-6 μέτρα μήκος. Αφού διασχίσετε διαδρομή 1,5 ώρας θα φτάσετε στην γέφυρα «Ντάλα».


Προβολή Διασχίζοντας το ποτάμι μέχρι την Γέφυρα Ντάλα σε μεγαλύτερο χάρτη

 

2η Διαδρομή

Ξεκινώντας απο την Σκάλα Τζαβέλαινας μέχρι την Γέφυρα Ντάλα

Την ίδια διαδρομή μπορείτε να την κάνετε και έξω από το νερό με αφετηρία την Σκάλα της Τζαβέλαινας. Για να φτάσετε εκεί, από το ξενοδοχείο μας είναι περίπου 20 λεπτά με τα πόδια. Στο μονοπάτι το οποίο οδηγεί προς τις πηγές θα συναντήσετε ένα άλλο μονοπάτι στο δεξί σας χέρι το οποίο θα ακολουθήσετε για να συνεχίσετε. Έπειτα θα περπατήσετε περίπου 300 μέτρα και θα φτάσετε στο σημείο όπου είναι η Σκάλα της Τζαβέλαινας όπου σε εκείνο το σημείο υπάρχει ένα ένα τούνελ. Δίπλα από το τούνελ υπάρχει το μονοπάτι το οποίο συνεχίζει η διαδρομή για την γέφυρα «Ντάλα». Από αυτό το υψόμετρο μπορείτε να δείτε όλο το φαράγγι του ποταμού και την πανέμορφη θέα που το διακατέχει. Η διαδρομή έχει διάρκεια περίπου 45 λεπτά και το μονοπάτι είναι. Θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.


Προβολή Διαδρομή απο Σκάλα Τζαβέλαινας μέχρι Γέφυρα Ντάλα σε μεγαλύτερο χάρτη

Χρήσιμες συμβουλές

Από άποψη εξοπλισμού θα χρειαστείτε το μαγιό σας ή και ένα σορτσάκι ή μια βερμούδα και οπωσδήποτε παπούτσια, τα οποία θα προστατέψουν τα πόδια σας. Χρήσιμο θα ήταν να έχετε ένα σάκο για τα πράγματά σας σε περίπτωση που χρειαστείτε κάτι. Επίσης καλό θα ήταν να έχετε ένα αδιάβροχο τσαντάκι για αντικείμενα όπως το κινητό η την φωτογραφική μηχανή. Προσοχή μην κάνετε το λάθος και πάρετε μαζί σας τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας γιατί πολλοί έκαναν αυτό το λάθος και τα έχασαν με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν.