Γλώσσα
Greek Bulgarian Dutch English French German Italian Lithuanian Polish Portuguese Russian Spanish
Home Πηγές Αχέροντα - Ποταμός Αχέροντας

Πηγές Αχέροντα - Αχέροντας Ποταμός


Ο ποταμός Αχέροντας διασχίζει τους Νομούς Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας και έχει συνολικό μήκος 64 χιλιόμετρα. Ήταν πλωτός από την αρχαιότητα και αποτελεί σήμερα ένα από τα κυριότερα και καθαρότερα ποτάμια της Ελλάδας. Ο Αχέροντας είναι το μοναδικό ποτάμι που μπορεί καθένας να το διασχίσει και να το εξερευνήσει. Ο κάθε επισκέπτης έχει την δυνατότητα να απολαύσει την διαδρομή με τα πόδια από τις πηγές μέχρι και τους μύλους του Σουλίου στα δροσερά νερά του Αχέροντα.

Ποταμός Αχέροντας Ποταμός Αχέροντας


Οι εκβολές και τα Στενά του Αχέροντα(Πηγές Αχέροντα) παρουσιάζουν ποικιλόμορφο ιστορικό, οικολογικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον και έχουν ενταχθεί στις περιοχές προστασίας της φύσης του Δικτύου «NATURA 2000» (κωδικός GR2140001).

Ποταμός Αχέροντας Ποταμός Αχέροντας

 


Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να διασχίσετε τον ποταμό Αχέροντα κατά μήκος και μάλιστα με τα πόδια. Θα είναι μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες σας.

Ποταμός Αχέροντας Ποταμός Αχέροντας

 

Αφετηρία για την διάσχιση του ποταμού και των πηγών του είναι το Ξενοδοχείο μας “ΠΗΓΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ” που βρίσκεται στην πλευρά του νομού Πρέβεζας. Από το ξενοδοχείο ξεκινά ένα μονοπάτι 300 μέτρων που θα σας οδηγήσει μέχρι την πρώτη μεγάλη πηγή του ποταμού. Έπειτα θα συνεχίσετε την διαδρομή μέσα στο νερό έχοντας την δυνατότητα να δείτε και τις άλλες πηγές που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού καθώς επίσης και τις μεγάλες χαράδρες του φαραγγιού. Μπορείτε να διασχίσετε το ποτάμι σε όλο το μήκος του, να φτάσετε μέχρι την γέφυρα «Ντάλα» και έπειτα για τους πιο τολμηρούς μέχρι τους μύλους του Σουλίου.

Πηγές Αχέροντα Ποταμός Αχέροντας